15
apr
2016
1
billigt garn

At genoptage en hobby efter mange år på hylden

Jeg har haft mange hobbyer. Lige siden jeg kunne tage valget om hvad jeg ville bruge min lektie-fri fritid på har valget altid været krea.

I de små klasser var det typisk håndarbejde og sløjd, jeg kastede mig over. Derhjemme hjalp jeg min far med at fikse bilen som tit gik i stykker fordi det var en skrammelkasse.

Min far var uddannet Sadelmager af den gamle skole og der var derfor også ham der lærte mig at sy, sådan for alvor. Jeg havde selvfølgelig taget det famøse symaskine-kørekort hvor man syede uden tråd på et stykke papir.

Syningen var en af de første sådan ægte hobbyer som holdt ved i mange år. Derfor var glæden også enorm da jeg fik en splinter ny symaskine af min svigerforældre for mange år siden. I perioder har jeg også malet, ligesom min farfar der var kunstmaler.

Da jeg var omkring de 14-15 år, lærte min mor mig at hækle, strikke og brodere. Jeg lærte dem til nøds men hverken hækling eller strikning bed sig fast. Brodering holdt jeg også meget af i perioder, inden jeg lærte min mand at kende.

Men da jeg for 2½ år siden var gravid med vores 2. barn og endnu engang var ramt af slem bækkenløsning, måtte jeg finde en hobby hvor jeg kunne sidde tilbagelænet med benene oppe og holde mine hænder beskæftiget.

Valget faldt på hækling, udelukkende fordi jeg ville hækle bamser til vores børn.

Jeg lånte lidt garn og et par hæklenåle af min mutter, der synes det var fedt at jeg ville prøve igen.

Og siden er der løbet meget garn gennem mine fingre. Jeg har hele tiden udfordret mig selv og prøvet sværere og sværere mønstre og opskrifter af.

I sommers begyndte min mor og jeg på et kæmpe projekt for at hækle en kæmpe terning som mine børn kunne lege med. Vi blev færdig for et par uger siden og jeg ville elske at vise jer de færdige billeder men jeg har simpelthen haft så travlt på jobbet, at jeg prioriterer tiden sammen med familien, når jeg endelig er hjemme.

Men snart kommer tiden igen så jeg kan få taget de billeder.

For en uge siden besluttede jeg at nu skulle strikkepindene igen støves af, på samme måde som hæklenålene. Denne gang er jeg bare ikke gravid.

Igen kom min mor mig til undsætning og lånte mig nogle strikkepinde og viste mig hvordan ret og vrang skulle gøres… garnet havde jeg jo allerede et godt lager af.

Det går langsomt men sikkert fremad. Jeg nyder at se hvordan min strikkefasthed bliver bedre og bedre for hver pind jeg strikker.

1

Leave a Reply