23
maj
2016
1
doily

Doily – doilies – hvad pokker er det?

Doily – Doilies – lysduge – mellemlægs serviet – mosaik hækling

Kært barn har jo som bekendt mange navne. En doily er oftest en rund lille tingest som du kan bruge på mange måder.

De helt store dækker et rundt bord og næsten helt ned til gulvet. De små kan bruges under potteplanter eller som bordskåner/coaster.

Jeg elsker at hækle doilies!

Især den med et diagram!

Men er de ikke svære?

NEJ! Eller jo, hvis du ikke har prøvet det før, kan den første godt virke svær men har du forstået fidusen i at læse et diagram eller en ganske almindelig opskrift så har du mange gode timer til gode i doiliens skød.

Men hvorfor er jeg så, så vild med dem, doilies?

Fordi de er simple. Hver omgang giver et nyt tællemønster (f.eks 3 lm, 4 stm i de næ 4) og denne simpelhed i hver omgang giver mig en meditativ fornemmelse. At der kun er plads til dette tællemønster for denne omgang. Det giver ro i hovedet som har en tendens til tankemylder.

Jeg er mor til to, gift med en meget driftig og intelligent mand, har fuldtids arbejde og samtidig skal jeg huske en masse både på jobbet men også i privaten. Jeg kan ikke altid bare gøre den nemme udvej omkring maden da vi har nogle intolerancer i familien hvor at madlavningen helst skal være med rene råvarer og den langsomme vej. Vi bestræber os på at leve kemi frit (og det er virkelig svært idag). Ungerne skal jo opdrages også og lidt hjemmeskoling har vi også som passer til den alder børnene har. Og bare rolig, de er skam helt normale børn som får lov at være børn!

Derfor er hæklingen mit personlige pusterum, hvor jeg kan koble af og slippe for at tage stilling til noget som helst andet end den næste maske jeg skal hækle.

Men du kender det vel godt?

Du er muligvis også mor/far/travlt menneske som gør hvad du kan for at leve efter de overbevisninger du har. At stræbe efter at gøre dit bedste hele tiden. Det er helt ok!

Vi må gerne være supermennesker, så længe vi husker at balancere det med de ting i hverdagen som gør os glade og bringer et roligt tempo ind.

1

Leave a Reply