3 strikkepinde sæt du bare må ønske dig!

Som nævnt i “Hæklenåle i god kvalitet, er nødvendig for din hækleglæde“sker det ofte at når en ny hobby læres, så købes de billige strikkepinde/hæklenåle i den lokale discountbutik. Man vil jo gerne se om det er noget man kan finde ud af, og om man har lyst til at bruge lidt ekstra penge på godt grej.

Men ofte ryger hobbyen også på hylden igen, hvis det ikke læres nemt. Det kan meget vel være på grund af det billige udstyr du har investeret i. Du får ondt i hænderne fordi strikkepindene ikke ligger godt, de føles kolde selv efter længere tids brug og garnet glider ikke nemt.

Strikning og hækling er hobbyer som førhen var forbeholdt bedstemødre der strikkede og hæklede til husbehov. Førhen var dette måde man fik nyt hverdags tøj på. Det fine blev syet i hånden eller man gik til skrædder.

Er du blevet bidt af en gal strikketrold trods det, så er det kun ren luksus for dig (og dertil større afhængighed), når du investere i et ordentligt sæt strikkepinde.

Der findes to slags strikkepinde: rundpinde og strømpepinde.

Strømpepinde

Strømpepinde, som du næsten har gættet, er det rigtige at bruge hvis du gerne vil strikke strømper, lace, miniaturestrik og ærmer. Strømpepinde er som oftest 20 cm lange, hvilket er en behagelig længde at arbejde med. De vil heller ikke føles for lange og generende når du har gang i mere end 2 pinde i et projekt.

knitpro-strompepinde-trae-saet-2-45-mmKnitPro Strømpepindesæt

KnitPro har lavet et rigtig godt sæt strømpepinde i lækkert træ med den her lækre karakteristiske maling som er en sand fryd for øjet. Sættet kommer i 6 størrelser med hver 6 strømpepinde. Så har du altid nok til at have gang i en strømpe uanset strikkemetoden.

 


Rundpinde

Rundepinde skiller sig ud ved at to pinde er forbundet med en wire. Denne wire muliggør at du kan lave projekter med mange masker. Der findes tre standard længder på wirerne (du kan sikkert finde endnu længere wirere) 35 cm, 56 cm og 76 cm, den totale længde får du ved at ligge strikkepindene oveni. Når du strikker på rundpind, er det godt at huske på at wirens længde skal tilpasses dit arbejde, dvs. er diameteren 65 cm på dit projekt, skal du benytte wiren på 35 cm (den totale længde på rundpinden bliver 60). Så undgår du at skulle strække dit arbejde samt at maskerne glider lettere hvis de er lidt tættere på hinanden.

KnitPro Symfonie Begyndersæt

knitpro-symfonie-begyndersaet-udskiftelige-rundpinde-str-3-4-mm-3-laengderKnitPro Symfonie har lavet to slags begyndersæt med udskiftelige rundpinde. Det ene sæt i str. 3-4 og det andet i str. 4-6, hver med 3 wire længder.

Med sættene følger der også stoppere og strammenøgler. Stopperne er geniale til når projektet enten skal med i tasken (hvem hader ikke masker der er løbet af pinden?!) eller når du skifter mellem flere projekter.

Sættene er fremstillet i birk og malet i de flotte farver der gør det til sæt smukke rundpinde. Birketræet får pindene til at føles varme i dine hænder, det får dig til at slappe af i musklerne så du kan strikke i længere tid.

 

 

Drops Pro Romance Deluxe Strikkepinde sæt

drops-rundpindesaet-trae-pro-romance-deluxe-saet-med-udskiftelige-wire-8-storrelser-3-laengderDrops Pro Romance Deluxe rundpindesæt med 3 udskiftelige wirer og 8 størrelser.

Det her sæt er virkelig kræs for pengene. Lige som Knit Pro Symfonie er det fremstillet i birk og malet på den karakteristiske måde, som de færreste glemmer.

Sættet spænder fra 3,5 -8 i rundpindenes mm, samt de tre standard længder 35/56/76 cm wirer.

Kombinationsmulighederne mellem pinde og wirer er ikke uendelig men du kan lave 24 forskellige kombinationer, så du vil være dækket rigtig godt ind til de aller fleste projekter.  Med stopperne vil det også være muligt for dig at bruge dem som almindelige strikkepinde. Eller du kan sætte stoppere på wiren mens du strikker med pindene i et andet projekt.

Bonus

Vidste du at nye forsknings studier viser at strikning og hækling dæmper stress?!

Så kan det da kun være sundt at give den gas med garnet!