Strikkekalkulator! Svaret på den rigtige størrelse i alle dine strik

Vi er alle faldet over den her opskrift. Den med det smukke mønster. Med noget garn vi ikke har hjemme (endnu en undskyldning for at shoppe lidt hos sin garnpusher). Du har en masse andet garn, men du er i tvivl om hvorvidt det vil give den rigtige størrelse. Og tanken om at skulle regne frem og tilbage på et stykke papir, med et målebånd og en strikkeprøve, giver dig tics over øjet.

Hvad er en strikke kalkulator?

strikkekalkulator-3-i-1Som nævnt i mange af mine indlæg, er en strikkeprøve altid en rigtig god ide, inden et nyt projekt påbegyndes.

En strikkekalkulator kan flere ting på en gang og letter besværet med, selv, at prøve at beregne hvor meget du skal øge/mindske i masker og rækker. Den måler din strikkefasthed, måler pinden (pindstørrelsesmåler) og har en kalkulator til beregning af maskeantal.

Denne på billedet er en af de bedste på markedet og vil være en trofast hjælper for hende der gerne vil have det maksimale ud af opskrifterne.

Hvordan bruges den så?

Når du har lavet din strikkeprøve, lægger du kalkulatoren ovenpå og tæller antal masker og rækker pr. 10 cm. Så indstiller du pilen til det antal masker du har talt pr. 10 cm. På denne måde kan du beregne hvor mange masker du skal bruge til f.eks en trøje i en given størrelse. Ligeså med antallet af rækker.

Derefter er det bare med at kaste dig over projektet. Så nemt er det faktisk!

Med en strikkekalkulator vil du få nemt ved at lave de opskrifter, som du synes ser smukke ud, når du ser andres projekter, med lige præcis det garn og pinde som du ønsker.

strikkepindemalerI løbet af ingen tid, vil den have erstattet din strikkepindsmåler.

Hos disse kan du finde dette:

– rito.dk har vi erfaret at du kan bestille 3 varianter,
– filato.dk fører de to du ser på billederne,
– strikkes.dk fører en strikkepindsmåler,
kukuk.dk fører Pindemåleren fra Drops Design,
hobbi.dk har 4 varianter som du kan se her.