23
apr
2015
2

Tæpper – et godt skridt når du ikke længere gider bogmærker

Tæpper

Når du har lavet tilstrækkeligt med bogmærker (eller andet begynder venligt) og er ved at brække dig over dem. Så er tæpper en dejlig afveksling.

Tæpper fås i mange former og størrelser. Ligefra baby tæppe til barnevognen, slumretæppet, måtten foran hoveddøren, legetæpper til gulvtæpper. Ligeledes kan materialet også variere enormt meget.

Jeg har set opskrifter på tæpper af garn, stofgarn, lagner og plastic poser.

Mine unger har hver fået et slumretæppe til deres værelser, som de sover med om sommeren når dynen er for varm.

Mit fremtids projekt

Jeg går lige nu og planlægger at lave to tæpper, et ud af lagner som jeg klipper op. Og et af plastic poser.

Lagnerne kan jeg finde til 15-20 kr stykket i min lokale genbrug og så vil jeg købe nogle stofgarn nøgler i vilde farver.

Plastic tæppet skal tjene som stor måtte /legetæppe på vores terrasse. Måske jeg også skulle lave et til børnenes legehus. Det er da værd at tænke over!

Jeg kan ikke tage nogen ære for disse opskrifter som jeg linker til. De er absolut fabelagtige og sjove at hækle. Desuden viser de mangfoldigheden og forskellige sværhedsgrader på tæpper.

Ugletæppe

ugle-tæppeDette fine ugle tæppe er helt i tidens ånd. Ugler har været meget populære de sidste par år, og med god grund.

TheHatandI er en rigtig dygtig hækle designer (hun benytter amerikanske termer) og hun har designet mange sjove tæpper i stil med det på billedet.

 

 

 


Stjernetæppe

LilStarAfghan11En anden slags tæppe som ikke kræver at du syr en masse øjne fast, er et stjerne tæppe. Om du vil hækle den i størrelse “nusseklud” eller om det skal være et fuldt slumre tæppe, bestemmer du heldigvis selv.

Du kan lave den i en farve, regnbue eller multicolor. Men den er nem at sidde og arbejde på samtidig med du ser tv.

Denne opskrift finder du her.

 

 


Genbrugstæppet

rag-rugDet her tæppe er, som nævnt, på min to do liste. Jeg ligger inde med både lagner, plastic poser og gamle tshirts som bare venter på at jeg omdanner dem til noget nyt og brugbart!

I princippet kan du bruge en hvilken som helst opskrift på et tæppe og så benytte det “garn” du gerne vil give nyt liv.

Det er netop dét, der er så fedt ved at hækle. Din indflydelse på det endelige resultat er så tung at ikke to projekter kommer til at ligne hinanden særligt meget.

Et tip: de gamle lagner og tshirts kan indfarves med Dylon Maskinfarve. Efarvehandel.dk har 23 forskellige farver. Så der er rig mulighed for at finde den farve der passer ind i dit hjem.

Kender du steder online der forhandler stofgarn/tekstil garn, så vil jeg blive rigtig glad for et link.

2

Leave a Reply