Forside DIY Hjemmelavet hvepsefælde - slip nemt af med hvepse

Hjemmelavet hvepsefælde – slip nemt af med hvepse

Denne artikel indeholder reklame links

En hvepsefælde behøves ikke at være købt for at virke effektivt mod hvepse. Særligt om sommeren er hvepsene talrigt til stede og hen mod efteråret bliver de særligt nærgående og aggressive.

En hvepsefælde er i bund og grund en simpel anordning, der skal lokke hvepsen ind i en fælde med et lokkemiddel, hvorefter de ikke kan slippe ud igen. Du kan nemt lave din egen hjemmelavet hvepsefælde og slippe for irritation og stik i hvepsesæsonen

Hjemmelavet hvepsefælde af plastflaske

Den billigste løsning til at lave en hjemmelavet hvepsefælde er ved, at bruge en plastflaske. Tag eksempelvis en 1½ eller 2-liters sodavandsflaske. Flasken klippes over ved midten. Den af skårede top vender du om og sætter ned oveni flasken, således at hvepsen lokkes ned igennem hullet. Skruelåget skal du fjerne. For at lokke hvepsen ned i fælden, skal du bruge et lokkemiddel. Sodavand, saft eller en anden sukkerholdigt væske er yderst effektivt, til at tiltrække hvepsene og lokke dem ned i fælden.

Fælden er nu klar til brug og kan efter eget ønske opsættes, hvor du føler der er behov for det. Sæt gerne fælden et stykke væk fra hvor i opholder jer, eksempelvis ved en grill aften. Alt i alt skulle fælden gerne medvirke til, at i kan nyde selskabet uden forstyrrelser fra hvepsene.

Ønsker du at kunne hænge din nye hjemmelavet hvepsefælde op?

Det kan du nemt. Brug samme fremgangsmåde som før, og bor herefter 3-4 huller rundt i kanten på den nederste del af flasken. Bind en snor gennem hullerne og saml dem til sidst. Fælden kan sættes op med et søm, en skrue eller hvad du nu har liggende. Sørg gerne for at hænge fælden op i en højde, hvor små børn ikke kan nå den.

Hjemmelavet hvepsefanger af en brun papirspose

Et andet trick som du kan benytte, består kun af en brun papirspose og lidt snor. Fyld posen med luft og bind et stykke snor rundt om toppen, så luften holdes inde. Hæng posen op på terrassen eller et andet sted hvor den er synlig omkring jer. Hvepsene tror, at posen er et fremmed hvepsebo og holder sig derfor på afstand.

Greenline hvepsefælde – et sikkert valg mod hvepse

Greenline hvepsefældeHar du ikke lyst til selv at lave din fælde, men blot slippe for hvepsene, så kan vi varmt anbefale denne hvepsefælde. Hvepsefælden fungerer på samme måde som plastflasken, ved at lokke hvepsen ind, hvorefter den ikke kan slippe ud igen. Her skal du på samme måde hælde en sukkerholdig væske i som lokkemiddel. Ydermere kan denne fælde bruges både indendørs og udendørs.

Se pris hos forhandler


Bonus HvepsVæk skumspray – bekæmpelse af hvepsebo

Bonus HvepsVækEr du hårdt plaget af hvepse og kender du til et aktivt hvepsebo, så kan du supplere din fælde med denne spray. Til sprayen medfølger der et dyserør, som hjælper dig med at nå ind i indgangen til hvepseboet.

Du fylder hvepseboet med skumsprayen. Skummet forhindrer, at hvepsene kan flyve ud, og de hvepse, der forsøger at grave sig igennem, dør ved kontakten med skummet. Det anbefales at spraye hvepseboet om aftenen, når det er mørkt, da de som regel er inde i boet her.

Skummet virker i flere timer, så vent gerne til dagen efter med at fjerne boet. Er der tale om et stort bo, som der eksempelvis er placeret under græsplænen eller i en væg, så skal du muligvis gentage behandlingen et par gange.

Se pris hos forhandler


Esschert Design hvepseskræmmer

Esschert Design hvepseskræmmerHar du ikke en brun papirspose liggende, så kan du også købe en færdig og klar hvepseskræmmer.

Du sætter blot fælden op i nærheden af dit udeareal som ønskes fri for hvepse. Hvepse bygger normalt ikke et bo indenfor 60 meter af et eksisterende bo. Opdager de et bo indenfor deres territorium, plejer de at flytte væk.

Se pris hos forhandler


Er du i tvivl om hvornår det er sæson for hvepse, så kan du læse mere hos Hvepsebekæmpelsen om dette.

Du kan også se alle vores DIY-artikler her.

Hobbyguidenhttps://hobbyguiden.dk/
Jeg står for at skrive alle teksterne med anbefalinger til guides og produkter på Hobbyguiden.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Mest populære

Metaldetektor – Kom godt i gang og oplev en spændende hobby

Går du også rundt og drømmer om at lede efter interessante fund i jorden eller under vand med en metaldetektor? Denne hobby er for...

Hjemmelavet hvepsefælde – slip nemt af med hvepse

En hvepsefælde behøves ikke at være købt for at virke effektivt mod hvepse. Særligt om sommeren er hvepsene talrigt til stede og hen mod...

Lav selv armbånd – Få tips og tricks til kreative DIY perlearmbånd

Har du lyst til at udfolde dig kreativt og lave dine egne smykker såsom; armbånd og øreringe. Så bør du overveje at starte på...

Mountainbike – Sådan kommer du godt i gang med MTB

Fakta om mountainbike sport MTB-sporten oplever en opadgående popularitet i Danmark og der kommer flere og flere nye MTB-motionister til hvert år. Det er ikke...

Seneste kommentarer