Forside Outdoor Metaldetektor - Kom godt i gang og oplev en spændende hobby

Metaldetektor – Kom godt i gang og oplev en spændende hobby

Denne artikel indeholder reklame links

Går du også rundt og drømmer om at lede efter interessante fund i jorden eller under vand med en metaldetektor? Denne hobby er for dig der ønsker masser af frisk luft og spænding. I denne artikel introducerer vi dig for netop det. Vi vil også anbefale de bedste metaldetektorer til de forskellige behov der måtte være, gode steder at søge med metaldetektor og hvilke regler der gælder på området, således du er godt klædt på efterfølgende.

Metaldetektor priser – hvad kan jeg få?

En metaldetektor kommer ligesom så meget andet i mange forskellige modeller til helt forskellige priser. Du bør gøre op med dig selv hvor meget du ønsker at bruge på en metaldetektor. Dertil kommer det også an på hvad dit behov er. Ønsker du en billig model til en hygge gåtur i ny og næ, så kan du ofte nøjes med 500-1.000 kroner. Har du derimod et ønske om at lægge mange timer i hobbyen, så vil en dyrere model ofte være bedre givet ud.

Hvilken metaldetektor skal jeg købe?

Du skal finde den metaldetektor der passer til dit behov. Der findes forskellige modeller, der tilgodeser enkelte eller flere discipliner. Ønsker du eksempelvis at dykke eller blot lede under vand, så har du brug for en vandtæt model. Skal du kun bruge den i skovbunden, så kan du godt undvære den funktion mod et større søgefelt eller dybde eksempelvis. I bund og grund er den bedste metaldetektor, den der passer til dine behov og ønsker.

Bedste metaldetektor til begynderen – Fisher F11 med foldespade

En stærk begynder detektor fra Fisher. Den skal blot pakkes ud og tændes, så er du klar til at søge efter mønter, smykker og relikvier. Denne model har også en notch funktion, hvilket hjælper dig med at sortere metaller fra hinanden. Det er særligt godt, hvis du er ude og lede efter noget specifikt, så undgår du forkert vejledning fra displayet. Dertil har den forskellige lyde alt efter hvilket metal du støder på. Denne model anbefales som den bedste metaldetektor til begynderen.

FISHER F11 METALDETEKTOR + FOLDESPADESpecifikationer

 • Begynder metaldetektor
 • Multisøgnings detektor
 • 18 cm søgespole
 • Hurtig signal registrering
 • Ergonomisk og let vægt
 • Pinpoint funktion
 • Notch funktion (frasortering af metaller)
 • Komplet dansk manual

Se pris hos forhandler


Metaldetektor bedst i test fra Simplex

Denne model er enkelt at forstå, simpel at indstille og betjene, kombineret med highend funktioner og en super ydeevne. Denne model fra Simplex, besidder funktioner og muligheder som ellers ikke findes på markedet.

Den er super nem at benytte. Du skal blot tænde den og herefter udfører den automatisk jordbalance, og så er man i gang med at søge. Den kan både bruges i vand og til lands og kommer med 4 forskellige søgefunktioner, alt efter om du leder efter mønter, artefakter eller smykker m.m. Den kommer med en unik software, som du opdaterer ved at tilslutte den via. USB til din PC.

Den er anbefalet allround, altså den kan bruges både til lands og til vands, og derudover kan begynderen, såvel som eksperten gøre sig brug af denne metaldetektor.

Vil du lede under vand, så har du en dybde på 3 meter at arbejde med. Dertil kan den udvides fra 63 cm til 132 cm, så den passer til dig. Er du ude og lede efter mørket er faldet på, så er det heller ingen udfordring, da displayet og diverse knapper har baggrundsbelysning.

Med til denne model følger også et trådløst headset, så du aldrig glipper et bippende fund. Det er den bedste metaldetektor til prisen og de fleste behov – året detektor 2020.

NOKTA-MAKRO SIMPLEX+ WHPSpecifikationer:

 • Vandtæt til 3 meters dybde
 • Highend funktioner
 • Ekstrem dybdegang
 • Online software opdatering
 • Innovativ og brugervenlig til begynder, mellem og ekspert brugere
 • Formidabel kvalitet
 • Komplet Dansk manual

Se pris hos forhandler


Metaldetektoren til børn med tilbehørspakke – klar til sjov

Denne model er specifikt lavet til børn i alderen 4-9 år. Tænd for enheden og den er klar til at lede i jorden. Kidz Treasure Hunter er en lavpris detektor der udmærker sig til strandsøgning, søgning på legepladser og på græsarealer. Displayet giver besked når den har registreret en enhed, der er værd at undersøge nærmere. Søgedybden ca. 10-12 cm. Derudover er det muligt at justere den i længden, så den passer til barnet.

KIDZ TREASURE HUNTER + TILBEHØRSPAKKE

Specifikationer:

 • LCD-skærm
 • Letvægt: ca. 600 gr
 • Stor søgespole 19cm
 • Justerbar længde
 • Dansk Manual
 • Til børn ca. 4-9 år

Se pris hos forhandler


Metaldetektor til børn eller nybegynderen – let og nem at bruge

Denne model er til børn eller nybegynderen, der ønsker at starte ud med en pris- og brugervenlig model. Den har en stor LCD-skærm, hvorpå du kan se batteristatus og notifikation for fund af metal. Derudover er den meget let og ligger godt i hånden på turen. Der medfølger ydermere en strop, så du kan stramme den fast omkring håndledet.

MD1012 kan også justeres i længden, så mindre børn får endnu mere glæde af den. Den kan justeres mellem 50-78 cm. Denne metaldetektor kan også bruges i lavt vand, da søgeren er vandtæt.

Metaldetektor - OrangeSpecifikationer:

 • Lyd og lyseffekter ved registrering af metal.
 • Søgedybde ned til 10cm med søgningspole på 17 cm.
 • LCD-skærm der viser batteri status samt søgning efter metal, når du har fundet metal, vises det på LCD-skærmen.
 • Kan benyttes til at lede efter jern, nikkel, guld, messing, zink, kobber, sølv, aluminium.
 • Justerbar i længden

Se pris hos forhandler


God begynder metaldetektor til små metalgenstande

Er du helt ny på området og ønsker du bare at finde en helt basic model, som tillader dig at lede efter mønter, smykker eller andre små metal genstande. Så bør du se nærmere på denne model.

Modellen kommer med en LCD-skærm og kan bruges i lavt vand, da søgeren er vandtæt. Den er udviklet til nybegynderen eller børn, da den er meget nem at bruge. Du tænder blot for metaldetektoren, og når den lyser grøn, er den klar til brug.

Derudover kan den indstilles i længden fra 67 cm til 84 cm, så mindre børn også kan få glæde af oplevelsen. Når du søger, skal du holde metaldetektoren 10-30 cm over jorden. Når du ser et rødt lys i displayet og hører en tone, så har du muligvis gjort et fund.

Metaldetektor - BlåSpecifikationer:

 • Lyd og lyseffekter ved registrering af metal
 • Søgedybde ned til 6 cm
 • LCD-skærm der viser batteri status samt søgning efter metal, når du har fundet metal, vises det på LCD-skærmen.
 • Kan benyttes til at lede efter følgende metaller: Jern, nikkel, guld, messing, zink, kobber, sølv, aluminium
 • Justerbar i længden, indstilles efter behov
 • Bruger 9V batteri (købes separat)

Se pris hos forhandler


Lej en metaldetektor

Har du tabt en genstand, eller skal du sørge for lidt ekstra god underholdning til en fest? Eller ønsker du blot at teste denne hobby af inden du lægger den store ordre – så har du mulighed for at leje en metaldetektor. Ved at leje en detektor før du køber, kan du også finde den bedste metaldetektor til dit behov.

Dette skal du være opmærksom på inden køb

 • Hvad ønsker du at lede efter? Mønter, patroner, nøgler, smykker m.m.
 • Hvor vil du søge henne? På stranden, i skoven eller i salt- eller ferskvand?
 • Hvad er dit budget?

Mønter og smykker

De fleste maskiner kan lede efter disse, men du skal være opmærksom på at den detektor du bruger, kan komme under 15 kHz, og så at detektoren er en enkeltfrekvens. Hvis du har det på plads, så kan du lede skoven eller stranden tynd for mønter eller smykker.

Saltvandssøgning

Hvis du vil søge i saltvand eller det våde sand omkring, skal du gå efter en detektor med større søgespole, en højere frekvens og justerbar grænseværdi. Derudover skal den kunne balancere sin jordbalance og give tydelig lyd eller lys i display ved fund af en given genstand. Det er forskelligt hvor dybt de enkelte detektorer kan gå og vigtigst af alt, skal du sørge for at den er vandtæt.

Du skal vigtigst af alt ikke købe en enfrekvens-maskine til saltvandssøgning. Det er ikke fordi maskinen ikke virker omkring saltvand, men dybden bliver formindsket i så stor en grad, at det nærmest kan være ligegyldigt overhovedet at søge i området. Derudover skal du have fat i en maskine, som enten er multifrekvens eller PI.

Ferskvandssøgning

De fleste standardmaskiner kan leve op til disse krav, men du bør være opmærksom på om maskinen er vandtæt.

Gode steder at søge med metaldetektor,

Du kan til en start altid søge tæt omkring din bopæl. Dernæst har du nærliggende marker, strande og skove.

 • Gamle kort til inspiration
 • Forhøjninger i landskabet
 • Gamle stier
 • Områder omkring vandløb
 • Omkring gamle kirker

Du kan læse mere om fif og tricks til hvor du skal søge hos Bondejern.

Metaldetektor regler

Der gælder forskellige regler for metaldetektorer i Danmark, så det er værd at sætte sig ind i reglerne før man starter.

Du kan læse en mere detaljeret oversigt over regler i Danmark hos Mitfund.

De har også skrevet en artikel om reglerne for besøg på stranden med en metaldetektor.

Ekstratilbehør til din nye bedste ven

Der findes masser af forskelligt ekstra udstyr du kan tilkøbe til din nye bedste ven. Hvad end du har brug for et cover, et headset eller en taske til transport, så kan det tilkøbes. Du kan få et stort udvalg af ekstra udstyr hos Zeejuu.dk.

Se også vores artikel omkring mountainbikes – en hobby for dig der ønsker fart og adrenalin.

Hobbyguidenhttps://hobbyguiden.dk/
Jeg står for at skrive alle teksterne med anbefalinger til guides og produkter på Hobbyguiden.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Mest populære

Metaldetektor – Kom godt i gang og oplev en spændende hobby

Går du også rundt og drømmer om at lede efter interessante fund i jorden eller under vand med en metaldetektor? Denne hobby er for...

Hjemmelavet hvepsefælde – slip nemt af med hvepse

En hvepsefælde behøves ikke at være købt for at virke effektivt mod hvepse. Særligt om sommeren er hvepsene talrigt til stede og hen mod...

Lav selv armbånd – Få tips og tricks til kreative DIY perlearmbånd

Har du lyst til at udfolde dig kreativt og lave dine egne smykker såsom; armbånd og øreringe. Så bør du overveje at starte på...

Mountainbike – Sådan kommer du godt i gang med MTB

Fakta om mountainbike sport MTB-sporten oplever en opadgående popularitet i Danmark og der kommer flere og flere nye MTB-motionister til hvert år. Det er ikke...

Seneste kommentarer